Sülfatlar (SLS / SLES)
INCI / diğer adları: Sodium lauryl sulfate · Sodium laureth sulfate
Bol köpük ve güçlü temizlik sağlayan yüzey aktif maddelerdir. SLES, SLS’ye göre daha yumuşak kabul edilir.
Ne işe yarar?
- Yağ ve kiri etkili biçimde temizler
- Bol köpük oluşturur
Kimler için?
Yağlı ve dayanıklı ciltler.
Nasıl kullanılır?
Yüz temizleyicide kuru veya hassas ciltsen daha nazik yüzey aktifler (glucoside, betaine) içeren ürünleri tercih edebilirsin.
Dikkat
Özellikle SLS, kuru ve hassas ciltte gerginlik ve kuruluk yapabilir.
Seçkimizde Sülfatlar (SLS / SLES) içeren ürünler
Bu içerik şu an seçkimizdeki ürünlerde bulunmuyor. Benzer amaçlı içerikler için aşağıdaki listeye göz at.
Eşleşme, ürünlerin içerik listesine (INCI) göre yapılır; ürünün o bileşeni hangi oranda içerdiğini göstermez.
Hassas ciltte dikkat grubundaki diğer içerikler
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve kozmetik kullanım içindir; tıbbi tavsiye yerine geçmez. Korelio bir dermatoloji kliniği veya sağlık kuruluşu değildir ve ekibimizde hekim bulunmamaktadır. Bir cilt rahatsızlığın veya alerjin varsa, hamileysen ya da emziriyorsan, bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğuna veya eczacına danış.